Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:53  9785
mankaDeptat jsem teda nikoho nechtěl. Spíš se dozvědět, co má co dělat protlak v guláši. Teď už jsme na stejné vlně: Je to jídlo podobné guláši. Nic proti tomu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.10.2007 09:52  9784
jeste nejake recepty na rybu? Prosiiim.Kvuli stitne zlze bysem ryby jist mela,ale nejedou mi;ale snazim se!;-)

btw:Vinyl-ten se zeleninou je zajimavej,ale desi mne,ze by to mohlo chutnat jako leco (nebo este hur:mamino file zapecene na "leco zpusob".Ble;-) )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:49  9783
shelleS lososem, navíc takhle velkým ti neporadím. Spíš bych ho asi zkusil v tom olivovém oleji.

Tunáka, jestli myslíš steak, tak ten je nejlepší jen hrozně rychle osmahnout na pánvi, aby byl uprostřed čerený, jinak je suchý a nic moc.

V Makru maj dobrý balení mořský soli, 2ks dohromady - 2kg soli.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.10.2007 09:41  9782
rychlonohNenech se Royalem zdeptat. U nás se prostě vaří jídlo zvané guláš, které s maďarským jídlem zvaným náhodou taktéž guláš nemá nic moc společného. :-)

Já do něj dávám tak nějak co mě napadne/lednička dá:
- základ je cibule, olej, maso vždycky,
- před dušením tam přidávám většinou červenou papriku koření i nakrájenou červenou papriku zeleninu, pepř, sůl, trochu pálivé papriky nebo chilli,
- pak, až je maso měkké, zahustím buďto záklechtkou nebo, pokud je v guláši víc tuku, tak vodu vydusím, nasypu pol_mouku, promíchám a zaleju vodou a vařím ještě tak min. půl hodiny, spíš víc,
- dost často tam na poslední hoďku přidávám na kolečka nakrájenou globusí ostravskou klobásu, někdy přidám i trochu rajského protlaku nebo zbytek kečupu,
- tak deset minut před koncem tam šoupnu tak dva tři utřené stroužky česneku.

A stále tomu doma říkáme guláš. :-)
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:36  9781
vinyl [9776]: Ono se to jemnuej filet, ale je to cela pulka a kdyz je to velky losos, ma treba ta pulka pres dve kila.

Tunaka take muzu v te soli? Tos uz psal driv, staci kilo? A maji to normalne v super, hyper? Jako takhle velke baleni. Nebo v makru nejake ne desetikilove?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:35  9780
makovecvšak 9764
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:33  9779
Tak kdo ještě umí sejkory?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.10.2007 09:33  9778
slupka je pekna jen u novejch brambor.. u tech malejch
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:32  9777
keosanŠlupka JE taká pekná. Očistím brambůrky samozřejmě kartáčem.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:29  9776
Shelleno jo, vždycky na něco zapomenu :-)

Musí to být filety, celou rybu péct nejlepe v mořské soli smíchanou se sněhem ze dvou bílků.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 09:27  9775
royalNevím, jestli u táty ještě dělá.-)
Protlak mě moc nepřekvapuje, někdo ho dává. Minule jsem do guláše mrskla rovnou pokrájený rajče a jak to bylo dobrý.
keosan 2.10.2007 09:27  9774
Royal 9764Tento recept nie. I ked s mladymi zemiacikmi by to slo, vacsinou ta supka nie je taka pekna. Takze nieco podobne, zapekane na plechu, ale bez supky.
alchymista 2.10.2007 09:23  9773
Royal [9771]: Mě by ho tam dávat taky nenapadlo, ještě možná tak do buřtguláše, ale.... :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:22  9772
kvitkoTak zkus z pana kuchaře vyzvědět, jak dělá sejkory.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:20  9771
Ten rajskej protlak nechápu. Přece v guláši nemá co dělat...?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt