Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 12:36  9796
co se to s tím světem děje. Za chvíli budou vařit guláš z patizonu a budou dělat, že je to tak dobře... :o((
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.10.2007 12:31  9795
Royal 9785 Já mám doknce dojem, že protlak je v guláši i v "bibli" profesionálních kuchařů Receputry teplých pokrmů. Doma se podívám.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.10.2007 10:40  9793
PotvurkaNe, nesolí. On ten jogurt nějak dokáže tu chuť z filé dostat i bez toho. Je to recept z Apetitu, někdy z letoška, na webu ho nemají.
Zkoušela jsem to i z filé z lososa, ale nebylo to ono, moc suché...
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 2.10.2007 10:37  9792
manko to vypadá zajímavě ;o) a to se to nijak nesolí ani nekoření?
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.10.2007 10:33  9791
mountbattenZkus tohle:
Vezmi filé, skoro zmrzlé. Pomatlej ho z obou stran v jogurtu, nesol(!). Opatrně polož do strouhanky smíchané se sezam. semínkem, omatlej z obou stran, pak polož do pekáče na pečící papír , zasyp ještě trochou toho semínka, zakápni každou porci olivolejem a dej péci. Někdy je potřeba během pečení trochu odebrat vodu, co umí filé pustit, ale jinak se to dělá samo. A je to úžasná a jednoduchá bašta.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 10:08  9790
Mountbatten: tou zeleninou je to jen jemně ovoněné, nemusíš mít strach. Nebo ji tam nedávej vůbec.

Royal: Ta ryby se nepeče na soli, ale v soli. Je tam jako v peci.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 2.10.2007 10:02  9789
nebojte ja se zdeptat nenecham.... ten rajsky protlak je tam jen v malem mnozstvi, ber to jako koreni...... je si myslim spis pro barvu nez pro chut /pokud ho tam nedas hodne) staci cajova lzicka..
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:57  9788
A na soli pečeme kuře. Tak, prostě celé kuře prskneme na pekáč vystlaný kilem soli. A upečeme. Nic víc.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:56  9787
mountbattenZapeč si filé se sýrem, okořeň solí, kmínem a pálivou paprikou.
Může se i před dopečením polít nějakou sýrovou máčkou, třeba s česnekem.
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:55  9786
vinyl [9783]: Tunaka jsme delali na panvi zatim vzdy. Lososa pecu v kapse nebo nekdy na panvi nebo jinak pecu. Jako ono je to sice velke, ale pak z toho delam mensi porce, ale u hlavy jsou proste dost vysoke.

Tak ta 2kg to jde, to je tak akorat. Tak to snad brzy vyzkousim. Me to laka od te doby, jak jsi tu o tom psal.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 2.10.2007 09:53  9785
mankaDeptat jsem teda nikoho nechtěl. Spíš se dozvědět, co má co dělat protlak v guláši. Teď už jsme na stejné vlně: Je to jídlo podobné guláši. Nic proti tomu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 2.10.2007 09:52  9784
jeste nejake recepty na rybu? Prosiiim.Kvuli stitne zlze bysem ryby jist mela,ale nejedou mi;ale snazim se!;-)

btw:Vinyl-ten se zeleninou je zajimavej,ale desi mne,ze by to mohlo chutnat jako leco (nebo este hur:mamino file zapecene na "leco zpusob".Ble;-) )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 2.10.2007 09:49  9783
shelleS lososem, navíc takhle velkým ti neporadím. Spíš bych ho asi zkusil v tom olivovém oleji.

Tunáka, jestli myslíš steak, tak ten je nejlepší jen hrozně rychle osmahnout na pánvi, aby byl uprostřed čerený, jinak je suchý a nic moc.

V Makru maj dobrý balení mořský soli, 2ks dohromady - 2kg soli.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 2.10.2007 09:41  9782
rychlonohNenech se Royalem zdeptat. U nás se prostě vaří jídlo zvané guláš, které s maďarským jídlem zvaným náhodou taktéž guláš nemá nic moc společného. :-)

Já do něj dávám tak nějak co mě napadne/lednička dá:
- základ je cibule, olej, maso vždycky,
- před dušením tam přidávám většinou červenou papriku koření i nakrájenou červenou papriku zeleninu, pepř, sůl, trochu pálivé papriky nebo chilli,
- pak, až je maso měkké, zahustím buďto záklechtkou nebo, pokud je v guláši víc tuku, tak vodu vydusím, nasypu pol_mouku, promíchám a zaleju vodou a vařím ještě tak min. půl hodiny, spíš víc,
- dost často tam na poslední hoďku přidávám na kolečka nakrájenou globusí ostravskou klobásu, někdy přidám i trochu rajského protlaku nebo zbytek kečupu,
- tak deset minut před koncem tam šoupnu tak dva tři utřené stroužky česneku.

A stále tomu doma říkáme guláš. :-)
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 09:36  9781
vinyl [9776]: Ono se to jemnuej filet, ale je to cela pulka a kdyz je to velky losos, ma treba ta pulka pres dve kila.

Tunaka take muzu v te soli? Tos uz psal driv, staci kilo? A maji to normalne v super, hyper? Jako takhle velke baleni. Nebo v makru nejake ne desetikilove?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt