Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.10.2007 13:59  9816
Royale, nečti! V Recepturách píšou, že do hovězího guláše ze 750 g masa se dává 50 g rajčatového protalku.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 13:57  9815
Jelikož mám na účtě žalostnou částku, snažím se zužitkovat domácí zásoby...
kamarádka mi napekla s sebou na Slovensko chlebové čtverečky - nesnědla jsem je všechny... přijela jsem domů a přemýšlela, co s nima...
inu zkusila jsem chlebovou polévku s houbami... - jako není to delikatesa, na pohled to vypadá hrozně, ale špatné to není.o)

zpěnila jsem cibulku nakrájenou na kostičky, přihodila tam namočené sušené houby, částečně vymačkané, zakápla citronem, počkala jsem až se vypaří voda... nakrájela jsem čtverečky na menší kousky a na oleji jsem je opekla... zalila jsem je vodou, rozdrobila tam zeleninový vývar... 15 min jsem za stálého míchání vařila... přidala jsem cibulku s houbami, rozkvedlala tam šlehačku a pak vajíčko, ještě chvilku míchala dochutila solí a pepřem a může se jíst...
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 2.10.2007 13:51  9814
Ne, dávat tadyhle tomu "přírodnímu úkazu" jakoukoliv odpověď je jako házet perly sviním.
cova 2.10.2007 13:34  9813
keosanDoporučuju kontejner - před vhozením dobře zabalit, aby to bezdomovci nenašli a neudělalo se jim zle...
keosan 2.10.2007 13:32  9812
ALLMate nejake oblubene recepty pre pripravu sojoveho masa, ci tofu ? Ake ?
keosan 2.10.2007 13:22  9811
Shellelen, aby nebolo moje posledne ? :-D

Dakujem, ale potrebujem staly prisun potravy, risknem to s mojou stravou. Nedavno som si kupil knihu tusim Slovenska kucharka, 2000 receptov, tak je tam zatial dost inspiracie pre klasiku receptov i tipy a triky na zavaranie, konzervovanie atd. Mozno sa kupia sudiky a nalozi sa calamada, kapusta, alebo kimchi - pri mliecnom kvaseni. Inspiracia je zatial dostatocna :-)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.10.2007 13:20  9810
keosan [9807]:
je zajímavé, jak ty většinou odvedeš debatu od topic k off topic v každém klubu, a pak se pokoušíš fušovat do řemesla moderátora...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 2.10.2007 13:17  9809
Teď opravdu jeden recept. Potřebovala bych "recept" na to, jak poznat zralý ananas, kdy ho načnout. Jsem šla kolem vietnamské prodejny a nabízejí tam ananasy za dvacku. Krásný, velký, ale já nikdy celej nekupovala tak nevím.

Royal: z patisonu? Spíš z cukety, ne?

To všechno možná keosan vyčetl ve Slovenské kucharce-2000 receptov, kterou si pořídil, jak prásknul v jiném klubu:-)
shelle Shelle - Good Service 2.10.2007 13:15  9808
keosan [9807]: Keosane rekni kdy a kde a my prijdeme a uvarime ti, popripade te.
keosan 2.10.2007 13:10  9807
Caseto by slo, ked uvaris...
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 2.10.2007 13:08  9806
Tip: Nevař.
keosan 2.10.2007 13:07  9805
Ale, ale, ale... ze to zrovna hovoria Evelyn a Case ;-)

Zatial ste mohli miesto kritizovania hodit nejaky receptik, alebo radu, tip pri upravach pokrmov.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 2.10.2007 13:02  9804
Evelyn budeme je střílet? ;o)
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 2.10.2007 12:53  9803
A kdyby jen keosan, to jsou filozofové, bublové, makovcové a další paka.
evelyn Evelyn rusko idi na chuj! Ukrajina vyhraje! - #StandWithUkraine 2.10.2007 12:52  9802
Vy z toho máte srandu a bavíte se. Jenže keosan je takhle nalezlý nejen v tomto klubu a ona je to chvíli zábava. Tak hodinu. Pak to začne otravovat. Bohužel si na to časem všichni zvyknou a bere se to jako norma. Proč se držet tématu, povídat se dá kdekoli o všem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt