Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 08:18  9865
Klasické fondue nevyrábím, takže neznám problematiku. Ale dovolil bych si otázečku - nedává se náhodou nádoba se sýrem do jiné nádoby s vroucí vodou?

Ale když už tak jsme u toho, jak kdo děláte fondue? Třeba bych si taky dal říct.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.10.2007 07:58  9864
A ták. A nezničí mi to mixér? ;o)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.10.2007 07:57  9863
Sirin - to se musí rozmixovat, ty to tady asi nečteš pečlivě teda, že nevíš, jak na to :) (jsem si nemohla pomoct...)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.10.2007 07:55  9862
Ano zdrcne a je pak úplně nepoužitelný a téměř nepoživatelný ;o)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.10.2007 07:53  9861
Omlouvám se za hrubky
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 4.10.2007 07:53  9860
zdrcne? pane K
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.10.2007 07:49  9859
Promiňe, že s tím zase otravuju, ale nepraskne mi keramická nádoba, když jí položím na sporák?

Já vím, že můžu fondue udělat v hrnci a pak to jen přelít, ale mně přijde, že se toho sýra cestou z hrnce do hrnce moc ztratí. A navíc se už dlouho utěšuju tím, že když se mi sýr zdrcne, tak je to vina kovové nádoby a ne moje neschopnost ;o)
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.10.2007 11:38  9858
keosan [9856]:
nevím nemám nyní recept - je možná někde tady... a pak doma u našich a tam jedu až...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.10.2007 11:35  9857
Jedna babiška ze sousedství mi dělá čalamajdu, v níž je tak třicet procent hub. Já ji miluju. Jak babku za to, že se mi s tím dělá, tak čalamádu. Takovejhle dárek je asi fakt od srdce. Jde do lesa na houby. Jde do krámu pro zeleninu, čistí se s tím, krájí to, zavařuje. Pro cizího chlapa. Ani nevím, co jí za to dám krom skořápek, které jí vozím od ženy z práce.
keosan 3.10.2007 11:28  9856
muflonekAko na ten slany kolac so zeleninou ?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.10.2007 10:18  9855
cuketové bramboráky
zapečená cuketa s mletým masem, zeleninou a sýrem...
slaný koláč se zeleninou
snowie 3.10.2007 10:03  9854
No, já miluju smaženou cuketu :-) Jinak cukety přidávám do jakýchkoliv zeleninových směsí, ale nerozvařuju je.

Jinak oblíbený recept z dýní je:
dýňová kaše - na cibulce osmahnout na kousky nakrájenou dýni, podlít, chvilku dusit, pak přidat červenou čočku (může být i 1:1), majoránku, česnek, sůl apod. Když je dýně měkká, rozmixovat na kaši. My k tomu jíme osmažené uzené tofu (a kyselé okurky nebo nakládanou zeleninu), ale pro masožravce určitě klobáska :-)

dýňová polévka - na oleji osmahnout cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, přidat na kousky dýni, případně i 1-2 brambory, zalít, přidat koření (česnek, majoránka apod.), povařit. Nakonec opět rozmixovat a podávat s trochou zakysané smetany a osmaženým chlebem či houskou.

Bonus pro Keosana - dýňová kaše by určitě šla naředit na polévku. Takže 2 v 1 :-)
keosan 3.10.2007 09:13  9853
gotreg nad cuketovym chlebom som uz dlhsie rozmyslal. Diky.

Velmi dobry, osviezujuci byva aj cuketovy kolac, ked je cuketa postruhana.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.10.2007 09:11  9852
Ještě by sem někdo mohl švihnout recept na cuketový prívarok.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.10.2007 09:10  9851
Každý recept používající cuketu by měl začínat nějak takto: "Cuketa rozsekaná na menší kousky se vylije do koryta praseti...:
Podle mě je to nezbytná příprava cukety před dalším zpracováním.

Pak připravíme hodně horké vody, lavór na krev, trojnožku a necky, prase přivážeme za přední nohu, na čelo přiložíme porážkovou bouchačku...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt