Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.10.2007 07:20  9885
Do těch fonfue se ještě přidává bílý pepř, trocha muškátového oříšku a na konec se můžou zahustit trochou solamylu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2007 18:54  9884
Ryzec je delikatesakdyž se jen tak opeče na plotně. Nejlepší houba hned po muchomůrce císařce (u nás se sbírat nesmí, ve španělsku ji taky jen tak pečou na plotně).
mickeye 4.10.2007 13:51  9883
Nějaký osvědčený recept by nebyl?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.10.2007 13:45  9882
Ryzce jsou zand dobrý na nakládání - mňam.
mickeye 4.10.2007 13:39  9881
Nechci Vám skákat do debaty o kečupu, ale mám asi kilo ryzců (pravých a smrkových) a přemýlím co s tím udělat. Z poloviny bych asi udělal polévku, ale nevím co s tou druhou půlkou. Máte nějaké zajímavé recepty s ryczi? Jo a ještě bych se chtěl zeptat jestli, a jak zamražujete houby. Díky za odpovědi.
M.

P.S: Kečup může být, ale nesmí ho být příliš. Zvlášť nesnáším, když se udělá nějaká omáčka na těstoviny, a někdo si ty těstoviny ještě navíc přeleje půl litrem kečupu. To bych opravdu vraždil.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 4.10.2007 13:33  9880
Scalex: jinými slovy: heinz, že? :-)
scalex Scalex 4.10.2007 12:59  9879
Kečup je v kuchyni velmi dobrým pomocníkem. Samozřejmě musí být kvalitní - samá rajčata a žádný škrob - a výborně kořeněný. A musí být použit tak, aby jídlo podtrhl a doplnil, ne aby překryl jeho nedostatky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:57  9878
vinylDobrá, poexperimentuj a zkus místo kečupu dochutit nějak jinak. Třeba máš nějakou oblíbenou omáčku, která by se na to hodila.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.10.2007 12:48  9877
Royalprostě je to tak. tvůj recept se mi až do "Zaleju extra ostrým kečupem" docela zamlouval. K masu si občas něco alá ratatouille rád dám, ale nikdy ne kečup.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:45  9876
vinylTo je ale asi móres, ne? Třeba právě do mé paprikocibule prostě patří, těžko bych si oměl představit dělat to jinak.

vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.10.2007 12:34  9875
Můj bratr říká: když je dost kečupu, dá se sníst všechno. Já to mám zas opačně. Jak je někde kečup, tak to nejím.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:21  9874
Abych nějaký receptík: Zeleninová příloha k masu:
Nakrájíme cibuli (hodně, třeba tři i víc) a papriku (libovolnou, pět a víc kusů), vše na proužky. Necháme zesklovatět cibuli, tak třetinu a pak postupně přidáváme papriku i cibuli tak, že první už je vydušená do měkka a poslední ještě skoro syrová. Zaleju extra ostrým kečupem a ještě teplé baštíme ke grilované krkovici.
Jako že třeba solit snad nemusím podotýkat.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:17  9873
Jasněže do číny a pod. se dá dát taky (taky takhle používám).
Teď mě honí mlsná na nějaký salátek či pomatlánku.
shelle Shelle - Good Service 4.10.2007 11:55  9872
Ja ji davam do ciny, ale nejlepsi je viz Mondy [9870].
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 11:43  9871
Nebo na tyčinky.
Já myslím třeba pomazánku nebo salát.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt