Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.10.2007 08:02  9892
tigoPod čokoládový se dává jen čajová svíčka, ne?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 5.10.2007 08:00  9891
A co cokoladove fondue? Delali jste nekdo?
Ja mam na to doma ten "hrnec", ale zatim jsem ho nepouzivala, trochu se toho bojim. A taky pod nej nemam palivo :)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 5.10.2007 07:55  9890
Ryzec je delikatesa, když se jen tak orestuje na pánvi. Jen tak nasucho.

Mražení hub: nakrájím na větší kusy, minutu povařím, schladím, trochu osuším, nasáčkuju, zmrazím. Používám hrnec na těstoviny, dobře se s ním, díky dvojité konstrukci, přendavaj houby z hrnce s horkou vodou do hrnce se studenou vodou.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2007 07:34  9889
SirinTen taky?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.10.2007 07:28  9888
Hlavně sýr ;o)))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2007 07:25  9887
SirinJá myslím, že do fondů se přidává kde co.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 5.10.2007 07:23  9886
phannySorry, že se opovažuju oponovat, ale ryzec je delikatesa, když se jen tak opeče na másle.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 5.10.2007 07:20  9885
Do těch fonfue se ještě přidává bílý pepř, trocha muškátového oříšku a na konec se můžou zahustit trochou solamylu.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 4.10.2007 18:54  9884
Ryzec je delikatesakdyž se jen tak opeče na plotně. Nejlepší houba hned po muchomůrce císařce (u nás se sbírat nesmí, ve španělsku ji taky jen tak pečou na plotně).
mickeye 4.10.2007 13:51  9883
Nějaký osvědčený recept by nebyl?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.10.2007 13:45  9882
Ryzce jsou zand dobrý na nakládání - mňam.
mickeye 4.10.2007 13:39  9881
Nechci Vám skákat do debaty o kečupu, ale mám asi kilo ryzců (pravých a smrkových) a přemýlím co s tím udělat. Z poloviny bych asi udělal polévku, ale nevím co s tou druhou půlkou. Máte nějaké zajímavé recepty s ryczi? Jo a ještě bych se chtěl zeptat jestli, a jak zamražujete houby. Díky za odpovědi.
M.

P.S: Kečup může být, ale nesmí ho být příliš. Zvlášť nesnáším, když se udělá nějaká omáčka na těstoviny, a někdo si ty těstoviny ještě navíc přeleje půl litrem kečupu. To bych opravdu vraždil.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 4.10.2007 13:33  9880
Scalex: jinými slovy: heinz, že? :-)
scalex Scalex 4.10.2007 12:59  9879
Kečup je v kuchyni velmi dobrým pomocníkem. Samozřejmě musí být kvalitní - samá rajčata a žádný škrob - a výborně kořeněný. A musí být použit tak, aby jídlo podtrhl a doplnil, ne aby překryl jeho nedostatky.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.10.2007 12:57  9878
vinylDobrá, poexperimentuj a zkus místo kečupu dochutit nějak jinak. Třeba máš nějakou oblíbenou omáčku, která by se na to hodila.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt