Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 11:37  9940
Vinne sneky delam na panvi - teflonce.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.10.2007 10:57  9939
Šneky z vinné klobásy peču v ohnivzdorné míse. Nedávám je na pečící papír (proč?), ale poodlévám trochu vodou. A v průběhu pečení obrátím.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2007 10:33  9938
Já vinnou právě taky nikdy nejedla. Až loni u skorotchyně. A byla moc dobrá.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 10:12  9937
Občas se snad někde objeví něco, co chutná pořád stejně jako dřív. Ale stejně je to hnus. Vždycky ze zvědavosti kousíček ochutnám, abych zjistil jestli mi to třeba náhodou chutnat nezačne. Ta chvíle ještě nepřišla.
Jo, někdo šneka obaluje jako řízek. Možná bych to zkusil obalit jen v mouce s uzenou paprikou...?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.10.2007 09:57 - Oblíbené kluby (22:33) 9936
kvitko [9928]: vytlacit ze strivka a udelat zavitky :-)
sigi 10.10.2007 09:55  9935
Ona už se ale skoro nedá koupit poctivá vinná klobása, taková výborná jako bývala za mého dětství... To jsem snědla čtyři "šneky" naráz.:) Teď to asi dělají, jak říká má maminka, z pilin a škrobu, chutáná jak šizený párek. Dle Sandtnerové v ní má být telecí a skutečné bílé víno...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 09:51  9934
vinná klobása je humus, velebnosti.
Kdybych to musel jíst, tak asi s ostrou hořčicí.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 10.10.2007 08:49  9933
potru olivovym olejem s bazalkou a dam na pecak a do trouby.

Nebo ji snim syrovou (ja vim,ze bych nemela,ale ja ji miluju!:-) )
scherie Scherie 10.10.2007 08:46  9932
Nekořením..ani mě to nikdy nenapadlo:-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.10.2007 08:38  9931
Zatočit, sešpejlit, dát na umyté a na čtvrtky nakrájené brambory na plech (plus ten pečící papír vespod) a je vystaráno o přílohu. Případná prasklá a vyteklá klobása obohatí ty brambory, ňam!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2007 08:36  9930
Nějaké koření?
scherie Scherie 10.10.2007 08:34  9929
Vinná klobásaZatočit, sešpejlit, dát na plech na pečicí papír a upéct. Neprská jako na pánvi (tam jde taky-obalit v mouce a osmažit,ale lépe použít takové to síto na pánev proti prskání)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2007 08:31  9928
Tak mě napadlo, že bych koupila vinnou klobásu. Jak je nejlepší? Péct, smažit? Jsem ji jedla jednou v životě.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 9.10.2007 15:35  9927
bedly dělám na pánvi na másle nebo na sádle - podle toho, co je zrovna v dosahu. Jenom posolit, opéct a šup s tím na čerstvý chleba nebo i na topinku, mňam.
Mamča dotáhla včera z Vysočiny lísku krásnejch zdravejch praváků. Bude kulajda, mňam :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 8.10.2007 14:17  9926
Cibule je na tom náhodou výborná a nezbytná! Ještě s okurkou a kremžskou:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt