Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scherie Scherie 10.10.2007 12:48  9946
TigoStačí sejít pět pater:-)))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 12:47  9945
TigoNo - leda bys sama...?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 12:35  9944
Ja mam uz delsi dobu chut na obalovany kvetak, ale kdo mi ho vytvori... chjo :)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.10.2007 12:33  9943
Pod tíhou jedné z předešlých debat jsem donutila včera maminku uvařit koprovku. :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.10.2007 12:23  9942
tak jsem tu včera pročítala debatu za posledních několik dní až týdnů a překvapivě - moc často se mi to nestává - jsem dostala ohromnou chuť na něco gulášovitého. Večer jsem si tedy hrála a vylezl mi ne tedy přímo guláš, ale něco rozhodně moc dobrého (tedy alespoň podle mne; verdiktu zbytku rodiny se dočkám až večer)

na másle jsem opekla cca 300g na kostky nakrájeného hovězího a devět velkých cibulí, přidala jakousi gulášovou směs koření, špetku pikantní kořenící směsi z Turecka, malou plechovku rajského protlaku, 2kostky hovězího bujonu a vodu a nechala vařit. Vedle jsem opekla opět asi 300g na kostky nakrájeného vepřového a přidala ke zbytku a nechala vařit. Když bylo maso téměř měkké, přidala jsem ještě dvě nadrobno nakrájené a osmahnuté červené kapie a plechovku červených fazolí ve slaném nálevu - i s nálevem. Dochutila přidáním kmínu, soli, červené papriky, špetky marjánky a čerstvě umletého pepře a nechala dovařit. Zahušťovat nebylo třeba.
Výsledkem byla výtečná vydatná směs, kterou by měl keosan po naředění cca na měsíc, my se s mámou a s babičkou spokojíme asi tak se dvěma dny. Nemůžu se dočkat dnešní večeře. ;)

jo a jak se tu hovořilo o rybách, mamča často jenom potře kostky rybího filé sardelovou pastou a nechá to upéct. Docela to ujde. Já zase dělám filé zapečený s rajskou omáčkou, to je mňamka :) A babička dělá králíka s černou omáčkou (taková ta z povidel či sušených švestek, s mandlemi a rozinkami.). Chuťově vynikající, ale jak mi normálně kosti nevadí a kvůli dobré rybě se s nimi budu vybírat třeba dvě hodiny, tak teda vytahovat je z té husté, tmavé, neprůhledné omáčky je docela humus. S králíkem je to tak nějak praktičtější, dá se i s kusem krůty :)
sigi 10.10.2007 11:49  9941
Taky, šnek, obalit v mouce, osmažit na oleji.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 11:37  9940
Vinne sneky delam na panvi - teflonce.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.10.2007 10:57  9939
Šneky z vinné klobásy peču v ohnivzdorné míse. Nedávám je na pečící papír (proč?), ale poodlévám trochu vodou. A v průběhu pečení obrátím.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2007 10:33  9938
Já vinnou právě taky nikdy nejedla. Až loni u skorotchyně. A byla moc dobrá.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 10:12  9937
Občas se snad někde objeví něco, co chutná pořád stejně jako dřív. Ale stejně je to hnus. Vždycky ze zvědavosti kousíček ochutnám, abych zjistil jestli mi to třeba náhodou chutnat nezačne. Ta chvíle ještě nepřišla.
Jo, někdo šneka obaluje jako řízek. Možná bych to zkusil obalit jen v mouce s uzenou paprikou...?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.10.2007 09:57  9936
kvitko [9928]: vytlacit ze strivka a udelat zavitky :-)
sigi 10.10.2007 09:55  9935
Ona už se ale skoro nedá koupit poctivá vinná klobása, taková výborná jako bývala za mého dětství... To jsem snědla čtyři "šneky" naráz.:) Teď to asi dělají, jak říká má maminka, z pilin a škrobu, chutáná jak šizený párek. Dle Sandtnerové v ní má být telecí a skutečné bílé víno...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 09:51  9934
vinná klobása je humus, velebnosti.
Kdybych to musel jíst, tak asi s ostrou hořčicí.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 10.10.2007 08:49  9933
potru olivovym olejem s bazalkou a dam na pecak a do trouby.

Nebo ji snim syrovou (ja vim,ze bych nemela,ale ja ji miluju!:-) )
scherie Scherie 10.10.2007 08:46  9932
Nekořením..ani mě to nikdy nenapadlo:-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt