Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.10.2007 13:35  9954
a pokud by to vydejchala zena .o)))
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.10.2007 13:34  9953
teda pokud nevadi obalovanej v sejrovym testicku
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.10.2007 13:34  9952
hele, tigo, if mi to dovoli zdavotni stav tak ho budu pachat o vikendu. stav se .o)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.10.2007 13:08  9951
jelenaTy bujóny bych tam nedávala, ale jinak to zní velmi dobře.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 12:58  9950
Royal [9948]: To vis, to mam zarizeny :)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 12:57  9949
Scherie [9946]: Jen ctyri ;) A nerikej dvakrat, nebo me tam vecer mas s pradelnim hrncem :)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 12:49  9948
Tigo/ScherieSakra. Tak takhle snadno se mi asi nic vyloudit nepovede.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 12:48  9947
Jé LenaTeda, než jsi tam nacpala ty fazole, tak to mohlo mít něco do sebe.
scherie Scherie 10.10.2007 12:48  9946
TigoStačí sejít pět pater:-)))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 10.10.2007 12:47  9945
TigoNo - leda bys sama...?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 12:35  9944
Ja mam uz delsi dobu chut na obalovany kvetak, ale kdo mi ho vytvori... chjo :)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.10.2007 12:33  9943
Pod tíhou jedné z předešlých debat jsem donutila včera maminku uvařit koprovku. :-)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.10.2007 12:23  9942
tak jsem tu včera pročítala debatu za posledních několik dní až týdnů a překvapivě - moc často se mi to nestává - jsem dostala ohromnou chuť na něco gulášovitého. Večer jsem si tedy hrála a vylezl mi ne tedy přímo guláš, ale něco rozhodně moc dobrého (tedy alespoň podle mne; verdiktu zbytku rodiny se dočkám až večer)

na másle jsem opekla cca 300g na kostky nakrájeného hovězího a devět velkých cibulí, přidala jakousi gulášovou směs koření, špetku pikantní kořenící směsi z Turecka, malou plechovku rajského protlaku, 2kostky hovězího bujonu a vodu a nechala vařit. Vedle jsem opekla opět asi 300g na kostky nakrájeného vepřového a přidala ke zbytku a nechala vařit. Když bylo maso téměř měkké, přidala jsem ještě dvě nadrobno nakrájené a osmahnuté červené kapie a plechovku červených fazolí ve slaném nálevu - i s nálevem. Dochutila přidáním kmínu, soli, červené papriky, špetky marjánky a čerstvě umletého pepře a nechala dovařit. Zahušťovat nebylo třeba.
Výsledkem byla výtečná vydatná směs, kterou by měl keosan po naředění cca na měsíc, my se s mámou a s babičkou spokojíme asi tak se dvěma dny. Nemůžu se dočkat dnešní večeře. ;)

jo a jak se tu hovořilo o rybách, mamča často jenom potře kostky rybího filé sardelovou pastou a nechá to upéct. Docela to ujde. Já zase dělám filé zapečený s rajskou omáčkou, to je mňamka :) A babička dělá králíka s černou omáčkou (taková ta z povidel či sušených švestek, s mandlemi a rozinkami.). Chuťově vynikající, ale jak mi normálně kosti nevadí a kvůli dobré rybě se s nimi budu vybírat třeba dvě hodiny, tak teda vytahovat je z té husté, tmavé, neprůhledné omáčky je docela humus. S králíkem je to tak nějak praktičtější, dá se i s kusem krůty :)
sigi 10.10.2007 11:49  9941
Taky, šnek, obalit v mouce, osmažit na oleji.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 11:37  9940
Vinne sneky delam na panvi - teflonce.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt