Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.10.2007 23:17  9970
Case [9964]: jejda, to by se mohlo líbit mámě. Narozdíl ode mne si libuje v brokolici...


to all:
jak děláte kapra? Máme v mrazáku jednoho zbylého ještě od minulých Vánoc, tak jsme si řekli, že bychom ho mohli zlikvidovat ještě než nadejdou ty letošní. Ale chtěla bych vyzkoušet nějakou jinou úpravu než smažení nebo černou omáčku.. ideálně něco zdravého, rychlého a tak. Ale vpodstatě beru jakýkoli zajímavý nápad :)
sadnessineye 10.10.2007 23:10  9969
Moje úchylkaKuřecí prsa na kari

Ingredience: 1 kuřecí prso, 1 cibule, 1-2mini chilli papričky, kari, 215 g smetany, olej, sůl, chleba, pivo

Nakrájíme kuřecí prsa na malé kousky, osolíme, a dáme je na rozpálený olej společně s nakrájenou cibulí. Chvíli smažíme, když jsme si jisti, že maso není uvnitř syrové, zalijeme smetanou. Přidáme jednu mini chilli papričku nakrájenou na malé kousíčky včetně semínek, odvážnější povahy mohou dát i dvě, schválně vybereme ty nejmenší. Dále přidáme 2 - 4 čaj. lž. kari a chviličku povaříme, nakonec jídlo dosolíme. Podáváme s chlebem a gambrinusem. Ještě mám jednu verzi bez cibule, a přidávám jen bazalku, aby to jídlo nevypadalo tak chudě.

Konzumace bez piva se nedoporučuje.

Upozornění: Jídlo navozuje příjemné opilecko-chillaoutovské uvolnění.
sadnessineye 10.10.2007 22:39  9968
CaseKdyž tohle jídlo pojmu jako oběd, tak si přílohu dám, aby mne to aspoň na nějakou dobu zasytilo, ale to je jedno.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 10.10.2007 21:46  9967
To tak trochu popírá smysl toho jídla (nemluvě o tom, že to přílohu fakt nepotřebuje).
sadnessineye 10.10.2007 21:24  9966
Casejo, tohle je prostě klasika, zdravý a rychlý, a je to nejlepší s těstovinama.
case Case Greatest comedy of the generation of - blah blah ever to do a thing on a thing. 10.10.2007 20:56  9964
Jednoduché a velmi rychlé jídlo, dnes vyzkoušené (pro dva větší jedlíky):

-cca 600-700g brokolice a/nebo květáku (ideálně asi míchat, jako jsem to udělal já, sby to bylo trochu "pestřejší")
-rozebrat na středně velké růžičky
-v hrnci s osolenou vodou a trochou kmínu přivést k varu a vařit asi 6 minut
-mezitím nahrubo nastrouhat cca 150g nivy a 150g nějakého tvrdého sýra
-roztavit na trošce oleje v nějaké nádobě, třeba nějaké teflonové pánvi
-smíchat s 250ml smetany a dál mírně zahřívat, dokud se směs pořádně nespojí
-uvařenou brokolici a květák slít
-před podáváním na talíři přelít vzniklou omáčkou
-hotovo (cca za 15-20 minut)
isa 10.10.2007 19:45  9963
phanny [9906]: a osolit a okmínovat. Teda nejdřív jen nakmínovat a solil se až upečený, aby nepustil vodu... mňam
gvi 10.10.2007 19:37  9962
nahradí Hera při pečení máslo? Nějak jsem si nevšimla, že máslo je v receptu dvakrát a myslela, že ho mám dost...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.10.2007 18:35  9961
:o))) pravda.. kdyz nesezenu peknej kvetak tak bude celer nebo patizon nebo lilek .o)
renda Renda 10.10.2007 17:48  9960
TigoBala bych se, ze ti do toho testicka Makovec misto kvetaku obali celer;)))
gotreg 10.10.2007 14:52  9959
ZbM!!! *jkomovník*
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.10.2007 14:49 - Oblíbené kluby (17:40) 9958
makovec [9957]: a ja muzu prijit? :-)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.10.2007 13:42  9957
tak vis co.. pri jeho pozirani si na tebe aspon vzpomenu, jo ?.o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 10.10.2007 13:41  9956
no pak uz by nebyl jedly
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 10.10.2007 13:40  9955
makovec [9954]: Simte, Te znam, zas ho z Tebe budu dostavat dva roky :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt