Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.10.2007 16:36  9998
cukrovíMně chutná víc to "herový" - z másla je moc mastný...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 11.10.2007 16:13  9997
Hera vs. másloZkuste jednou zadělat jednu dávku cukroví z hery a jednu dávku z másla. Pak mi do očí řekněte, že v tom není rozdíl. Ještě lze tolerovat máslo/hera 1:1 namíchat, ale cukroví bez másla - hnus velebnosti.
kokos kokos 11.10.2007 13:19  9996
Pokud tedy mohu trošku poradit vyhýbejte se českým (slovenským, polským) kečupům a protlakům. To co jsem tento týden viděl, ve výrobnách těchto produktů, bych vám tedy nepřál. Tak budu jen doufat, že Heinz je maličko lepší.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 12:56  9995
Hm, díky teda, ale myslím, že lasagne jsem už vykopal z kuchyně natrvalo. V nejbližších dnech či hodinách je nahradím špagetama. Ty houby přece nenechám zkazit. :o))
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 12:52  9994
Já používám takové ty modré z Globusu (Monte Castello?), jinde jsem je neviděla. Měkké byly po hodině v troubě pokaždé.

Royal
Máslo nepoužívám, protože bešamel nedělám - viz recept. Pokud mám dojem, že je to málo tučné, tak trochu másla přihodím jako lupínky nahoru.
Ne, fakt tam dávám tak plus/mínus dvacet deka, tu odděåenou trochu sýra pak sypu nahoru než naposledy přeliju zbytkem "těstíčka" poslední vrstvu lasagní. Pokud jsi měl ty těstoviny na konci tužší, tak to bylo možná právě tín nedostatkem tekutiny. Já je na konci po vyskládání vždycky trochu stlačím a pokud se mi mléko nevytlačí přes tu horní vrstvu, tak ho tam ještě trochu z krabky doliju.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 12:29  9993
ScherieJá snad ani jiné nikdy neměl.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 12:29  9992
gotregVšak já už s nimi víceméně skončil. Veškeré recepty budu dělat ze špaget či nudlí.
scherie Scherie 11.10.2007 12:28  9991
RoyalPrávě proto jsem udělala reklamu Panzani lasagním, ty tuhé nejsou, ale taky se nesmí šetřit s omáčkou:-)
gotreg 11.10.2007 12:17  9990
Vařit lasagne jsem zkoušel, ale ať jsem dělal co dělal, vznikl z toho kompaktní blok těstovin, který jsem odděloval silou za doporovodu nepublikovatelných výrazů ):-(((
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 12:09  9989
manka/ScherieSyrové lasagne mi přijdou tuhé. Já je před zapečením uvařím, klidně i pár minut.

Manko, ty nedáváš do bešamelu máslo? Jinak to chápu, pak už nemusíš dávat další sýr, i když 20dkg na všechno mi přijde dost málo.
gvi 11.10.2007 11:53  9988
jj, už mám upečíno, ale tentokrát se mi koláč nelíbil, takže si ho trpně sním po večerech, ale nebylo to herou, ale tím, že v receptu tvrděj, že v těstu nemusí být cukr... brrr.
scherie Scherie 11.10.2007 11:49  9987
LasagneDělám v podstatě stejně jako manka
cibule, mleté maso, koření, pokud se ti nechce dělat s boloňskou omáčkou (já jí udělám kotel a dám zamrazit,hodí se pak jak do dalších lasagní,tak i špaget, musaky..)přidáš hotovou omáčku k těstovinám, dávám lasagne Panzani syrové do zapékací mísy, pak vrstvu omáčky, nakonec lasagne a nahoru zakysanou smetanu smíchanou s vajíčkem a sýrem. Ke konci pečení přisypu nahoru zbytek sýra. Nezakrývám, lasagne jsou hotové, pokud by ses fakt bála,že budou syrové,stačí propláchnout pod horkou vodou a vrstvit.
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 11.10.2007 11:38  9986
Teke.Zastánci klasického bešamelu mě asi ztlučou, ale je to odzkoušené a MNĚ to chutná. :-)

Na cibuli osmahneme asi půl kila mletého masa, ochutíme jako na špagety (sůl, pepř, česnek, bylinky), přidáme rajčata nebo kečup či protlak nebo nějakou oblíbenou zeleninu a podusíme.
V misce smícháme asi půl litru mléka, 20 dkg strouhaného sýra a trochu mouky, aby vzniklo řiďounké těstíčko. Trochu strouhaného sýra dáme stranou.
Vymažeme a vysypeme moukou zapékací misku. Jako první vrstvu nalijeme trochu mléčného „těstíčka“ (důležité!), do něj dáme první vrstvu (syrových) lasagní, na ně pak přijde masová směs. Vrstvy pravidelně střídáme, jako poslední budou lasagně, pak poslední dávka těstíčka a odložený zbytek sýra. Všechno v misce malinko stlačíme a pokud se zdá, že je tam málo tekutiny tak ještě raději zalijeme navrch trochou mléka. Přetáhneme alobalem (nemusí se moc utěsňovat, je tam jen proto, aby vrchní vrstva příliš neztvrdla) a dáme do trouby vyhřáté na cca 150°C asi na hodinu. Po dopečení je lepší je nechat ještě pár minut „dojít“, neporcovat je okamžitě po vytažení z trouby.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 11.10.2007 11:37  9985
Teketapa9431 i 9541 jsou odzkoušený. Bez mleté a sýra bys lasagne dělat neměla, s ostatním můžeš improvizovat.
Samozřejmě v 9431 používám mletou, držky byly jen modifikace pro keosana.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 11.10.2007 09:23  9984
Děcka, potřebovala bych OZKOUŠENÝ recept na lasagne - masité i bez masa, pokud možno levnější varianty. :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt