Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.2.2009 11:29  13283
OK, možná jsem divnej, ale ANGLICKÝ čaj s mlíkem JE delikatesa :-). (A může to bejt klidě PG Tips). Jestli se do anglie někdy vypravíš, doporučuji si creamed tea někde v luxusní restauraci objednat. Není to zrovnu žádná láce, klidně přes 10 liber, ale je to fantastickej rituál a to jídlo je dobrý. takhle nějak to je
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2009 10:50  13282
ShelleTak Ramsay má asi 25 restaurací, nemůže vařit ve všech. V Praze vařil Phil Carmichael. Toho si určitě vybral. No a když se nedařilo, tak to zabalil. Myslím, že na tom nic komplikovaného není.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2009 10:38  13281
vinyl [13279]: Ze me zajimalo, jak to vlastne funguje. Jestli jen propujcil jmeno nebo si vybiral kuchare nebo jak.
slava slava Nakonec to všechno dobře dopadne 23.2.2009 10:34 - Klub Hudební klub (11:19) 13280
Vím, že je to s křížkem po funfuse, ale mě se osvědčil
http://www.obchodni-dum.cz/baumatic-bps1-pizza-kamen/30625/
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2009 10:29  13279
ShelleOn konkrétně tam nikdy nevařil. Nevím jak to bylo majetkově, ale už restauraci neprovozuje Ramsay, ale převzalo ji vedení hotelu.
shelle Shelle - Good Service 23.2.2009 10:23  13278
vinyl [13277]: Jako on odesel z restaurace nebo restauraci zavrel? nebo jak to vlastne funguje? Byla to jeho restaurace a varil tam nekdy?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.2.2009 09:07  13277
Shelle 13253: Přes noc ne, maximálně nějakých 5-6 hodin. Pár receptů na 24 hodin jsem taky viděl, ale vážně není potřeba. Chtěl jsem vyzkoušet i 24 h vývar, ale po jednom pokusu jsem to vzdal (po 6 hodinách), protože se to furt vyvařovalo a muselo hlídat. Leda hodně velký hrnec. Ale papiňák to řeši dokonale.

13263: Clotted cream neznám a ani mě dle phannyho popisu neláká. Cokoli, co se zapíjí čajem nemůže být delikatesa. Navíc ještě s mlíkem! :-))

Scalex 13251: jj, taky jsem koukal. Děkuj Gordonovi. BTW celkem mě překvapil jeho odchod (Maze) z Prahy. I když při těch cenách vín se není čemu divit.
kokos kokos 22.2.2009 14:46  13276
tilka [13275]: Ale ty jsi přece jen k centru blíž než my v pohraničí.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.2.2009 14:45  13275
kokosK nám informace dochází s velkým zpožděním, víš?
shelle Shelle - Good Service 22.2.2009 13:43  13274
phanny [13264]: Tak jsme to zkusili znovu. Neni to spatne, ale tak nejak me vic vzrusi jine veci.

Akorat ted nevim, co s tim zbytkem.

A manzel prave objevil porad MasterChef na BBC, tak snad ho to nejak nepoznamena.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 22.2.2009 13:20  13273
Scalex [13272]: Tady je dokonce návod na míchaná vajíčka od Gordona Ramsaye
scalex Scalex 22.2.2009 12:44  13272
vinyl [13251]: nikdy bych tomu nevěřil, ale ten rozdíl v konzistenci a chuti je opravdu nebetyčný. Dneska ráno jsem to vyzkoušel a jinak už to dělat nebudu.
kokos kokos 22.2.2009 12:08  13271
tilka [13270]: JJ ale už poněkud staršího data.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 22.2.2009 11:30  13270
Hehe. V Reflexu moc pěkný článek o české práškové gastronomii zakončený filipikou proti Babicovi.
dot Dot 21.2.2009 22:03  13269
65 % tuku musí být dobrý :-). To mě připomíná, jak jsem se dala zatáhnout k Zepterům a tam našlehali do tuhé pěny obyčejné krabicové mléko. Smůla jen, že to furt chutnalo jako obyčejné mizerné krabicové mléko.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt