Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 12:23  22870
Vanda [22868]: v makru meli od sesti???
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.12.2012 11:33  22869
VandaPanejo, si dobrá!! A ko¾ko vás bolo na to jedlo? Vyzerá to pod¾a popisu na poriadne obžerské hody. :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 10:53  22868
No dík teda :)
Je to ale za cenu strašných obětí! Neteř vstávala ráno v šest, aby stihli jet do makra koupit čerstvé ryby (no, budeme věřit tomu, že snad i po svátcích byly čerstvé ;)) a já vstávala v půl sedmé, abych uvařila rýži a stihla urolovat ty mrchy. Nemám teda ze syrových ryb, jen uzený losos, krevety z nálevu, plus avokádo, okurek, červeně barvené jikry. Maki jsem dala levou zadní (na to, že jsem je cvičně udělala na štědrý den a včera podruhé - to jde, ne?) ale ty california nebo jak se jim říká - prostě ty obrácené rýží navrch jdou znatelně hůř. A válím bez té špejlové rohožky - jen tak v utěrce :) A nejjednodušší jsou ty hňácané válečky.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2012 10:42  22867
Vanda [22866]: Budeme si vás zvát na rauty. Ovšem ne jako strávníky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 27.12.2012 10:35  22866
Hosting obrázků img24.eu
Tak ještě jedna chlubivá sem ze včerejší rodinné hecovací soutěže :) Kopíruju i komentář, co jsem dávala do fotek: sushi od dvou "výrobců" (ty dva stříbrné podnosy nalevo jsou moje práce), tatarák z tuňáka, naložené švestky v medu a vínu plněné mandlí a zabalené ve slanině, salát z mořských potvor, panenka plněná kaštanovou nádivkou s hráškovým pyré a slaninou... Chybí spousta chodů - např. thajská polívka, zelňačka, přesňáky s povidly, palačinka s náplní z pomerančů, manga a banánu povařených v karamelovém základu, kuřecí nugetky, tortily s masovozeleninovou náplní. A možná jsem ještě na něco zapomněla :)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:26  22865
ale díky.
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:26  22864
už jsem našel :-)

RÝŽE
Na rizoto je nejlepší krátkozrnná (kulatozrnná) rýže, ideální je tradiční italská arborio. Její zrna absorbují mnoho tekutiny, a přitom si zachovávají pevnost, drží pohromadě a krémovatí. Na pečené rizoto jsou dobré také rýže vialone nano a carnaroli. Odolejte pokušení rýži propláchnout (přebrání je naopak žádoucí), vyplavili byste z ní škrob, který dodává rizotu krémovitost.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.12.2012 10:24  22863
Arborio, kupuji v makru maxi balení (8*1kg) vakuované co vydrží tak dva roky.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.12.2012 10:20  22862
BigDejvid [22861]: arborio, kupuju v dm :-)
bigdejvid BigDejvid Some thing - has found us. 27.12.2012 10:19  22861
dotazJakou rýži (název, značka) používáte na rizoto? Nemyslím samozřejmě "české" rizoto, ale více italské :-) můžete doporučit?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 25.12.2012 23:37  22860
Tak polopatě. Vyzkoušený mám, ale se surovinou která nejde běžně koupit. Nevyzkoušených, který obsahují jen běžné suroviny jsou plné internety.

Tu lahodnou smrt zkusím.... velmi lákavé.
selit selit Jen jedno jest jisté - post coitum omne animal triste! 25.12.2012 22:27  22859
Třeboňské kapří hranolky
Zkusil jsem letos,poněvadž si stejně dáme každý jednu dvě podkovy a zbytek kapra pak zůstává v lednici.Můžu doporučit,měl jsem to ale naložený přes noc.
Čím tenčí/menší plátek masa,tím to bylo lepší,fakt by z toho bylo nejlepší udělat "hranolky,"ne 2cm proužky,jak se v receptu radí.
aiwai Aiwai alea acta es 25.12.2012 20:34  22858
to urcite bude, ale ja s timhle slehackove dorty delela
tessien Tessien Of course slavery is the worst thing - that ever happened. But maybe... 25.12.2012 20:32  22857
Aiwai [22856]: IMO bude rozdil mezi ztuzovacem slehacky a profi ztuzovacem slehacky :)
aiwai Aiwai alea acta es 25.12.2012 20:29  22856
ztuzovac slehacky sem kupovala v bille http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt