Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 10.4.2007 20:17  7012
Pegas: guláš. Nebo ji přimíchat k mouce, kterou obaluješ řízky, ale třeba i smažák. Do sekané. Přimíchat do rýže ihned poté, co sliješ vodu (jako je kari-rýže, můžeš mít i paprika-rýži). Smíchat se solí a popatlat tím před pečením kuře. Smíchat s moukou a obalit v tom před pečením pstruha. Prostě kamkoli, kam dáváš normální mletou papriku - docílíš tím, že má jídlo šmrnc jak z kotlíku nad ohněm. A jeden recept je i na Antonínově webu: http://www.koreni.cz/recipes.php?rid=125
pegas Pegas 10.4.2007 19:47 - Klub GENESIS (20:15) 7011
MYslim ze tady byla driv doporucovana uzena paprika (koreni), zakoupil jsem a ted bych to chtel na nejake specialite ozkouset. Poradte, na cem to vynikne.
kokos kokos 10.4.2007 18:16  7010
tilka [6998]: Včera na ČT1 v Kluci v akci - pár receptů bylo. Tak se koukni. To pečené maso plněné vekci vypadalo dobře.
keosan 10.4.2007 15:56  7009
Ak by niekto robil recept KEOSAN 6982, este som zabudol uviest - 1CL suseneho drozdia /modry vtak/. Bez neho by to bolo ako beton :-D
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.4.2007 15:43 - Oblíbené kluby (20:04) 7008
tilka [7003]: nevim ho zpameti, ale kdyz si pujdes koupit tu Zelatinu na vajickovou tlacenku, tak je na sacku...
keosan 10.4.2007 15:39  7007
Mal som vsak povodny, trosku iny recept - ovocie - kompot sa davalo na vrstvu piskot a to cele sa zalialo zelatinou /pekne to drzalo po kope/. Na vrchu este moze, nemusi byt slahacka, pripadne este trochu posypane struhanou cokoladou.
keosan 10.4.2007 15:35  7006
ALLKedze bola Velka Noc, tak velmi dobry recept na velmi chutnu torticku /nie som moc na sladke, ale toto je uzasna torticka/ je na:

http://www.milkagro.sk/fr/fr6.html

Recept Ve¾konočná š¾ahačková torta
I.
Potrebujete :
3 dl mlieka SABI
2 dcl rumu
2 balíčky piškót
II.
2 dl mlieka SABI
1 balíček vanilkového cukru
2 žåtky
40 g kryštálového cukru
2 lyžice želatíny
1 š¾ahačková smotana 33% SABI
ovocný kompót na zdobenie (marhule, jahody, maliny)
Postup :

Do hlbokého taniera dáme mlieko s rumom a namáčame v ňom piškóty. Piškótami vyložíme dno a boky tortovej formy.

V hrnci rozš¾aháme mlieko s vanilkovým a kryštálovým cukrom, žåtkami a napučanou želatínou, ktorú za stáleho miešania na sporáku roztopíme. Ešte vlažnú zmes premiešame s polovicou vyš¾ahanej smotany (druhú polovicu si necháme na zdobenie).Zmes nanesieme na piškóty, necháme v chladničke stuhnúť. Pokrájané tortové rezy ozdobíme odkvapkaným kompótom a š¾ahačkou.
keosan 10.4.2007 15:12  7005
PotvurkaTy si ale potvurka :-)

Jednoducho ma nadchlo pecenie chlebika doma, ked ci clovek moze urobit domaci, chutny chlebik a este je to omnoho lacnejsie ako v obchode. Z internetu som si postahoval cca 130 receptov na chlieb a hodlam si urobit kazdodene vlastne. Zaroven este rozmyslam na takou vhodnou celozrnnou lacnou kombinaciou, co by mala dobru vyzivnu hodnotu a jeho dlhodobe pouzivanie by bolo bez vedlajsich negativnych zdravotnych vplyvov na organizmus a pritom aby to neprehlusovalo chut oblohy na chlebiku.

ALL: mate niekto recept na domaci chlebik /prosim ziadnu hotovu zmasku/ - ale iba na taky, co ma chlebovu chut, original ako z obchodu ? Nieco vyskusane - teda mimo kvaskoveho chlebika, na to jeho abnormalne kysnutie nervy nemam :-)

Ktore varianty chlebika by boli asi tak najvhodnejsie - zdravotne. Celozrnne psenicno - razne /zitne/, ovosne, jacmenne, kukuricne, ci s ryzou /alebo ine/ ? Ak by sa tu nasiel nejaky odbornik na zdravu vyzivu... Prosim iba odpovede k tematu, aby sa tu nerozprudila dlha vasniva debata. Dakujem :-)
manka manka Každá závislost se - počítá... :-) 10.4.2007 14:18  7004
Udělej k nim koprovku. ;-))
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 14:18  7003
zblunceVidíš... Hoď recept, to by šlo.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 14:17  7002
Když já bych se chtěla takovým majdám letos vyhnout. Jediné co mě napadlo, mrsknout je do sekané




zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 10.4.2007 14:17 - Oblíbené kluby (20:04) 7001
tilka [6998]: ja se chystam udelat vajecnou zelatinu :-)
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 10.4.2007 14:00  7000
Nejlepčí je rumcajs, akorát nevím co všechno tam patří. Nakrájená vejce, rajčata, cibule, salám, spojit majolkou, osolit opepřit? Tak nějak to bude. :-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.4.2007 13:59  6999
Pomazánka na sto způsobů se ti přejedla? U nás se to spotřebuje takhle a pak něco ke špenátu.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 10.4.2007 13:54  6998
Nechcu být trapná, ale nějaký objevný recept s vařenými vejci nemáte?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt