spisiNeboavime se o nekom, kdo to vubec neumi.
Bavime se o rozdilu mezi prvnim a tretim stupnem.
Kuchar zacatecnik si vezme recept, podle receptu za hodinu namicha suroviny, da kolac do trouby a pokud si ohlida dobu peceni, udela dobry kolac.
Mistr kuchar bude michat testo z hlavy, bude mu na zpracovani stacit pulhodina a kolac zcela jiste nespali. Ale ten kolac _nebude_ mit (pri pouziti stejneho mnozstvi surovin a stejnych postupu) vyrazne odlisnou kvalitu.
Opet priklad z praxe - ja jako kuchar zacatecnik dokazu upect buchtu, ktera chutna _uplne_ stejne jako kdyz tu buchtu upece moje mamka (ktera v tom ma trojnasob dlouhou praxi nez ja). Rozdil je jen v tom, ze ona bude mit testo umichane o trochu rychleji a ze mne se ta buchta sem tam (ale zridkakdy) pripece.
A jsem presvedcen, ze by to podle receptu zvladl i nekdo, kdo to bude delat poprve v zivote, a nejvetsi problemy bude mit jen s ohlidanim doby peceni. |