Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.11.2012 20:10  22466
LuckyMáslová dýně (pokud je zralá) je uvnitř hodně oranžová.
puschpull puschpull být nad věcí, pohoda a klid ... - AV-Com (Homepage) 19.11.2012 18:19 - Klub Hudební klub (12:58) 22465
kvitko [22463]: v pohodě, ne ? Člověk potřebuje nějakou tu špínu aby byl zdravý!
lucky 19.11.2012 18:06  22464
Vaří tu někdo z dýní? Které jsou jedlé a které ne? V obchodě měli u jedné popisek "k vaření", u takové oranžové jenom "dýně volná", tak jsem nevěděla jestli je k jídlu nebo ne. Proto jsem vzala radši máslovou, ale i tak bych radši věděla, jestli je nějaká nejedlá. V jiném obchodě měli u nějaké oranžové zase že jedlá není, tak jestli je nějaké rozpoznávací znamení jak poznat, která je která? Nevím jestli se dá spolehnout na úsudek pracovníků z Tesca, ty to tam nejspíš jenom naskládají a ví o tom kulový. Chci si poprvé uvařit dýňovou omáčku, akorát z té máslové bude asi taková vybledlá.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.11.2012 17:40  22463
Prkýnka plná bakterií, pomluvy nebo realita? Jsem si myslela, že to nebude tak hrozný:-)
ziggy 19.11.2012 10:21  22462
vinyl: zas takovy problem to pri jidle neni,proste to chytnu za ten ocasek a stahnu to z te krevety.ale urcite mas pravdu,ze by to slo i bez toho,udelat proste jen uhledny balicek.takhle to ale delal pri kurzu chef a vypada to efektneji :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.11.2012 09:53  22461
ziggyPěkné! Jen technická, nejsou ty krevety s ocasem zabalené do rolky dost user unfriendly? Ocasek nechávám, jen když dělám krevety samotné aby byly za co chytnout. Ale vypadá to moc hezky :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 18.11.2012 20:57  22460
To vypadá docela zajímavě!
ziggy 18.11.2012 20:03  22459
nedělní obědTak jsem konečně skoro po roce otevřela kuchařku, kterou jsem dostala na kurzu vaření v Sasazu, a hned první recept se vydařil :-)
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 17.11.2012 21:20  22458
kvitko: Prostě kornout.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.11.2012 21:04  22457
Prostě kornout?:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 17.11.2012 17:48  22456
ušiV Štramberku ich predávajú, ako fast food so š¾ahačkou a rôzne plnené.
aiwai Aiwai alea acta es 17.11.2012 15:07  22455
Zatim ne ale az je budu balit do balicku tak vyfotim a poslu
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 17.11.2012 14:45  22454
Aiwai [22446]: Nějakou hezkou fotku nemáš?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 17.11.2012 14:20  22453
valkil [22452]: Kamarádčina máma je dělávala a ještě do teplých dávala tvaroh s borůvkami a na to trošku pudinku. To byla velká dobrota.
valkil valkil Něco něčeho je ve skutečnosti - ničím ničeho 17.11.2012 14:18  22452
Mňam štramberské uši, letos jsme byli ve Štramberku a hned kousek nad nádražím je vyrábějí v garáži, vonělo to pradaleko, tak jsme se tam stavili a dostali nejen okoštovat čerstvé, ale i si tam nakoupili zásobu. Pak jsme ještě v beskydech měli různé další (i mandlové, čokoládové), ale pořád nic nepřekonalo ty z garáže.
Děti si na to docela ulítly, tak že bych taky zkusila upéct? Já jsem teda pekařka na baterky, ale asi vyzkouším.

kvitko: někde do uší taky dávali šlehačku, obyč i pařížskou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt