Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
marco Marco 4.1.2010 15:13  15196
Anka : v tom případě je to zcela jasné : Magdalena Dobromila Rettigová : Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské
Titul však není momentálně skladem...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 14:58  15195
SadnessInEyeNevybírám kuchařku podle kvantity... Co pozoruji naši rodinu, tak se stejně z kuchařek vaří stále dokola to stejné a je to opravdu jen zlomek toho, co obsahují. Potřebuji kvalitní recepty a postupy(!) na základní jídla, žádné vypíčenosti, kde je rozdíl jen v tom, jestli se přidá žampion nebo párek.
sadnessineye 4.1.2010 14:54  15194
Ty DVD zase neobsahují tolik receptů. Za tu cenu by bylo efektivnější koupit si 2 pořádný bichle.

Asi si koupím tu "Sandtnerku".
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:49  15193
MarcoMy k tomu tvému receptu jíme ještě nastrouhaný tvrdý tvaroh.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 4.1.2010 14:47  15191
Ta DVD se mi také moc líbí. Nedávno jsem na ně koukala. Hlavně je pro mě ta "videoinstruktáž" ohromné usnadnění. Trénovaný kuchtík si přečte recept a ví, co se po něm chce. Já často jen odhaduju:)
marco Marco 4.1.2010 14:42  15190
"..rozteklý sýr se pak stírá na talíř a s bramborama vařenýma ve šlupce je to super.."
já novy brambory vařený ve šlupce nejraději jen se solí, máslem a sklenicí mlíka na zapíjení.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 14:40  15189
sadnessTed Pohlreich je spíš mezinárodní kuchyně, myslel jsem spíš ty DVD. Tyhlety kuchařky naší vesnice a spol. jsme mívali doma. Hodně dlouho jsem měl odpor k omáčkám.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:40  15188
vinylMně se tenhle líbí moc, ale kdybych si raclette kupovala, tak to bude určitě ten s kamenem na hoře, přeci jenom to má více způsobů využití.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.1.2010 14:37  15187
Sirin to vypadá zajímavě, ale jak říkáš, tehle způsob neznám. I když mě se spíš líbí ten lopatkový raclette.
sadnessineye 4.1.2010 14:36  15186
Vinyl [15178]: Jo, ten Pohlreich by nemusel být špatný, ale já bych chtěl výhradně nějakou českou kuchařku. Zatím mám jenom italskou kuchařku od Marcelli Hazan, a s tou jsem velmi spokojený. A teď bych se rád zaměřil na českou kuchyni. Akorát, že v té české kuchyni je z kuchařek mnohem větší výběr, tak se nemůžu moc rozhodnout:)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2010 14:32  15185
no to jo, ale to uz je Raclette kombinovany s grilem - normalni raclette je jen na roztaveni syra

Sirin [15181]: to si pamatuju, to meli ve Svycarsku u stanku na trhu :-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:32  15184
kokosAle zná, jen nezná jiný způsob tavení než na lopatce.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:30  15183
Třeba tady ačkoli tento přístroj vypadá už příliš moderně. ;o)
kokos kokos 4.1.2010 14:30  15182
vinyl [15180]: Neříkej, že neznáš švýcarský sýr Raclette.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 4.1.2010 14:29  15181
Nasypat sůl se hodí, protože pak se s tím masem mnohem lépe pracuje. ;o)

Raclette ze čtvrkola sýra je nejlepší. Sýr se připevní k přístroji a k jednotlivým uřízlým plochám se přiblíží takové plotýnky. rozteklý sýr se pak stírá na talíř a s bramborama vařenýma ve šlupce je to super.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt