Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 28.2.2012 19:01  20698
Ok, takže normovaný recept na invertní cukr:
1050g cukru + 250g vody svařit na 115°C.

Praktická vložka:
Pokud nemáš teploměr, tak kápni trochu toho rozvaru do studené vody. Z cukru musí jít mezi prsty vytvarovat kulička, která se roztéká. Pokud nejde udělat kulička - vař dál, pokud kulička ztuhne tak, že už se neroztéká - přidej vodu - je to vařené moc.

Po dosažení 115° se rozvar odstaví a přidá se 5g kys. citronové. Iverze probíhá 15-30 minut, roztok už nevaříme! Roztok by měl být citronově žlutý. Potom přidáme 200g studené vody a 5g jedlé sody - bacha, tohle pění. Hotovo.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 20:28  20697
zblunce [20696]: Skoda, koukala jsem, ze bych od Fialy vzala jeste Isomalt :(
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 27.2.2012 19:58  20696
Tigo [20695]: kdyby sis vzpomnela pred tydnem, mohli jsme ti to od phannyho privezt :-)
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 19:48  20695
phanny [20692]: Jo, dik, sodu jsem tamnakonec pridavala, to jsem zapomnela. V tomp opisu je prave vsechno tam prsknout najednou a varit, pokud se tam ma ta kyselina pridavat az pozdeji, mohlo by to byt tim.

phanny [20694]: Jo, jenze Fiala ma v e-shopu minimalni odber 800,- Kc.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2012 19:43  20694
Ale jinak Fiala prodává glukózovej sirup v 5kg kyblíku a stojí asi stovku.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2012 19:41  20692
Domácí glukózaZítra se ti podívám na postup z norem. Jinak to není domácí glukóza, ale invertovaný/invertní cukr. Mám v práci recept na postup s kyselinou citronovou, solnou i sírovou :). Každopádně se to musí nejprve na správnou hustotu uvařit a až potom se tam přidává kyselina. Nakonec se to ještě neutralizuje sodou. Samotnou inverzí to nezhoustne.
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 19:04  20691
Ja uz bych se nedivila nicemu :)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 27.2.2012 18:58  20690
že by nevyhovující nadmořská výška?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 17:41  20689
beruthiel [20688]: krupici, jak je taky doporucovano
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 27.2.2012 17:39  20688
TigoJaký jsi použila cukr?
triss triss 27.2.2012 17:12  20687
Anka [20668]: viz Wronski [20675]:
triss triss 27.2.2012 17:12  20686
Anka [20668]: viz Wronski [20675]:
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 15:03  20685
Dobra ma byt do potahovaci hmoty, kterou jsem chtela vyzkouset. Jako alternativa k psenicnemu nebo kukuricnemu sirupu. Rika se tomu "domaci glukoza". Vypadat by mela takhle, co se barvy tyce - a mela by byt husta.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 27.2.2012 15:00  20684
Dodnes jsme si myslela, že glukóza je hroznový cukr (sando stravitelný, rychle se rozkládající) a jsou to krystalky. Jak má vypadat ta tvoje glukóza a k čemu je dobrá?
tigo Tigo Ironical, pedantical, cynical bitch - who wants to touch me? ‹(•_•)› 27.2.2012 14:40  20682
Dotaz - glukozaPotrebuju poradit. Pokousela jsem se o domaci glukozu podle receptu 200 g vody, 400 g cukru, pul lzicky kyseliny citronove.
Ma se to hodit na varic, zahrat, ale tak, aby se to nevarilo (jemne perleni pry nevadi, je doporucovan takovy ten dvoustenny hrnec na mleko) a cca po hodine by to s obcasnym michanim melo byt hotove - husta svetla glukoza.
Zkousela jsem to dvakrat, poprve v tom mlekovaru, varila jsem to tri hodiny a jediny vysledek byl, ze to zmenilo barvu, ale ne konzistenci. Porad to bylo hrozne tekute. Po dotazu na foru, kde si vsichni pochvalovali, jak se jim to povedlo, mi poradili, ze jsem to mozna delala na moc nizkou teplotu, tak at zkusim normalni hrnec. OK, zkusila jsem - vysledek stejny. A to uz jsem se na konci nastvala a nechala to i trosilinku vrit. Nic. Opet pouze zmena barvy, ale je to jak obarvena voda s cukrem, nekonalo se zadne zhoustnuti. Cim to? Muze to byt tou kyselinou treba? Ale koukala jsem na ni, prosla neni, tak nevim :(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt